9 settembre 2011

Nepozabno: "Muorm jt pogledt žval ..."

Kako se je navidezno lenobni septembrski večer sprevrgel v spektakel...
Brez posebnih pričakovanj smo šli do bara v Sežani, da bi si tam ogledali košarkarsko tekmo med Grčijo in Slovenijo. In tam - glej ga zlomka! - Igor (foto Slosport).
"Lhko prisedeste," so prve besede dve uri trajajočega monologa.

(Mladoletni naj ne berejo naprej.)

Pravzaprav je šlo najprej za lekcijo, kako se ne smemo obnašati v Buckingamski palači. Natakarici: "Tovaršica, bi prosim prnesla še mal krompirja, veste, mi zamejci smo lačni. Krompir jemo, patate ližemo ..."

In še nekaj romantike. "Čo, naste ka sm sanju danes ponuači? Igorja Kocjančiča, ki mi je reku, da je dobu 60.000 eurov za Kraški pust."
Spet romantika. "Sm jou ane kalamare u Grčje. Ara, sm ga sliku, tku velk!"
In ko se na ekranu pokaže komentator: "U, ku smo anbt se napile s tem tle!"

Svetovljan pač, ki vse pozna, vse ve in vse pove z rahločutnimi besedami: ""Ste znali da Tina Maze je ninfomanka? Znam jst, me je povjdu... Ma ne dva, anka tri na buat ..."
Sredi tekme, ko se Slovenija nepričakovano približa Grčiji, Igor v hipu vstane in skoraj prevrne mizico."Muorm jt pogledat žval ..." Kratko spogledavanje med sopivci in potem smeh. Igor je napovedal, da gre na WC.


Mehur si oddahne, Igor poravna nekaj rund in se odpravi proti avtu. Ob pripombi, da bi se na meji lahko pojavili nadležni karabinjerji, še zadnja lekcija samozavesti: "Jh powuozm."
Hvala, Igor, za spektakel. Pet krontočk nagrade.

A ja, Grčija - Slovenija 69 : 60.

Nessun commento:

Posta un commento